Online tanácsadás

Alkalmazkodva a kor emberének igényeihez, a pszichológiai ellátás bizonyos formái ma már online zajlanak. A lelki segítés ilyen módja azonban behatárolt, és szükségessé válhat a személyes találkozás is.

Kinek ajánlom?

Konkrétan, pontosan megfogalmazott kérdés vagy probléma esetén, amikor a kliens szakértő tudását szeretné igénybe venni egy döntés meghozatalához, vagy az élet bizonyos területén egyértelmű helyzetben vár segítséget. Ilyen lehet egy gyermeknevelési probléma, vagy munkával kapcsolatos nehézség. Fontos azonban észben tartani, hogy a kezdetben világosnak látszó élethelyzetek mögött mélyebb konfliktusok is húzódhatnak, melyek kezelésére személyes kapcsolatban nyílik lehetőség. Ezért célszerű olyan szakemberrel online kapcsolatot kialakítani, akivel szükség esetén személyesen is találkozhatunk.

Szintén lehetséges az online konzultáció azoknak a klienseknek, akikkel már kiépült a személyes kapcsolat, vagy részt vettek terápián, és csak röviden szeretnének konzultálni egy aktuális probléma kapcsán.

Milyen keretek között zajlik az online tanácsadás?

Az online tanácsadás skype beszélgetés keretében zajlik, előre megbeszélt időpontban, alkalmanként 50 percben. Lehetőség van email váltásra, vagy messenger használatára, rövid információközlés céljából azoknak a klienseknek, akikkel skype konzultáció történt korábban. A bejelentkezés rövid email-es bemutatkozással, és a probléma vázolásával történik.