Gyermekterápia

Kinek javaslom?

Egyéni terápiát a legkisebbek számára 5-6 éves kortól vállalok szívesen. (Az ennél fiatalabb gyermekek esetében inkább családkonzultációt javasolnék, mivel az jóval hatékonyabb és gyorsabb).

Mi történik a pszichológus rendelőjében?

Első alkalommal a szülőkkel/szülővel konzultálok, amikor átbeszéljük a nehézségeket, problémákat. Ez akár 1 órát is igénybe vehet. A gyermek vizsgálata 3-5 alkalommal zajlik a szülőkkel való találkozást követően, hetente, ülésenként 45 percben. Utána a visszajelzésre ismét a szülőt/szülőket várom. Itt ismertetem a vizsgálat eredményeit, és javaslatot teszek a további terápiára, majd a szülőkkel egyetértésben kialakítjuk a terápiás tervet.

Mi az a gyermekterápia?

Az ovisok, kisiskolások játékterápia, mozgásos feladatok, rajzolás, kézműveskedés, mesélés segítségével fejlődhetnek. Minél idősebb a gyermek, annál nagyobb teret nyer a foglalkozások során a gyógyító beszélgetés. A szülőkonzultációk ilyenkor feltétlenül szükségesek, általában néhány gyermekkel töltött ülés után kerítünk sort rájuk. A szülő szerepe nagyon fontos, otthoni feladatokat végeznek a gyermekkel, így valójában társterapeutaként működnek együtt a pszichológus vezetése mellett.